Historie

Theo van den Broek, de opa van ex eigenaar Dorus van den Broek start tussen 1912 en 1914 een kapsalon in de Gasstraat in Tilburg. Vandaar verhuisde hij naar de Leonardstraat, de huidige Leonard van Veghelstraat.

Op 8 januari 1925 verhuist de coiffeurszaak, zoals in een advertentie van 07-01-1925 staat vermeld, van de Leonardstraat naar de Noord-Besterdstraat 90. Deze straat is later gesplitst in de Noord-Besterdstraat en de Nicolaas Pieckstraat. Op dit laatste adres is op nr. 10 tot op heden de zaak in den Besterd nog steeds gevestigd.

In 1941 komt Theo van den Broek te overlijden en moet zijn zoon Gerrit de zaak voortzetten omdat er in het gezin van 6 kinderen toch brood op de plank moet komen. Na een moeilijk begin gaat Gerrit toch enthousiast het kappersvak beoefenen, totdat in 1967 de volgende generatie zich aandient.

Dorus de oudste zoon van Gerrit gaat het kappersvak in en neemt in 1979 de zaak over. Vervolgens gaan ook Cas en Maarten, broers van Dorus het kappersvak in. Zij beginnen beide, na hun opleiding in het moederbedrijf te hebben genoten, hun eigen kapperszaak in Tilburg. Alle drie de zaken zijn specifieke herenkapsalons.
Gerrit heeft helaas niet lang van zijn pensioen kunnen genieten want in 1992 op 67 jarige leeftijd komt hij te overlijden.

Nu anno 2013 is de zaak overgenomen door de huidige eigenaar Robert Smulders. Hij heeft na 25 jaar trouwe dienst de zaak van Dorus over genomen. Wel geen van den Broek telg, maar hij voelt het wel een beetje zo.

De naam werd ook aangepast naar de stijl van de moderne man, simpel en duidelijk, Zijn, het is tenslotte  ook Zijn Haarmode.