Proraso

De nummer 1 uit Italië

Italianen staan bekend om hun rijke scheertraditie. Het bekendste en populairste scheermerk uit Italië is Proraso. Proraso is opgericht in Florence door Ludovico Martelli en bestaat uit een brede lijn van scheerproducten voor mannen. Het is herkenbaar aan de groen / wit gestreepte verpakking. De scheerzeep is verrijkt met eucalyptus en menthol voor een verfrissend effect.
Proraso scheercrèmes, scheerzepen, scheerschuim, pré- en aftreshavecrèmes en aftershave lotions zijn vrij van parabenen, siliconen, minerale oliën en kunstmatige kleurstoffen. Hierdoor zijn ze geschikt voor elke man.

Geschiedenis

In 1908 introduceerd Proraso uit Florence de ‘crema miracolosa’ aan het Italiaanse publiek. De creme werd meteen zeer populair door de goede kwaliteit en omdat deze kan worden gebruikt zowel vóór als na het scheren. Het recept van deze crème is overgedragen van vader op zoon en heden ten dage wordt deze nog steeds gemaakt in Florence, Italië door de Martelli familie met dezelfde traditionele aanpak die hen zo beroemd heeft gemaakt. Ondertussen is Proraso uitgeroeit tot een wereldmerk.

Proraso Groen – Original

Proraso Groen is de serie waar het allemaal mee begonnen is. Verrijkt met eucalyptus hebben deze scheerproducten een verfrissende werking met de tinteling die gepaard gaat met een menthol geur. Original is de meest uitgebreide geurlijn bestaande uit een pre-shave, scheerschuim, scheerzeep, bloedstolpgel, aftershave en een aftershave balsem.

Proraso Wit – Gevoelige huid

Proraso wit is met groene thee, tijm extract en verrijkt met vitamine E is special ontwikkeld voor de gevoelige huid. Hiervan is verkrijgbaar een pre-shave, scheerschuim, scheerzeep en een aftershave balsem.